Co má společného sex a loupání brambor aneb kouzelná mindfulness technika, jak se stát labužníkem života

fiveZaměřte se na smysly a smyslové vnímání. Smyslové snídání, obědvání a smyslové milování.
Nedávno jsem psala kapitolu o mindfulness do knihy o hubnutí a důležitým poznatkem je, že kdo chce zhubnout – být se svým tělem spokojenější, musí se naučit, jak být labužníkem. Jídlu dát pozornost a mít z jídla smyslový prožitek. Podobně to platí v životě, když chceme být spokojenější. Labužníkem života se stáváme ve chvíli, kdy aktivujeme své smysly a soustředíme se na věc, kterou právě děláme.

Jak na to, jak být tady a teď a pořádně si to užít – při sexu i u brambor .

Při loupání brambor dáme svou pozornost pouze bramborám. „Ó ano brambory, krásné brambory, žluté brambory…“ Stane-li se nám, že při loupání brambor myslíme na sex, není to až tak dramatické, i když se připravíme o jistou dávku teplé vlny lásky při jídle, horší je, když se nám to stává obráceně…při fantastickém milování jsme u brambor…J.

Díky mindfulness se naučíme umění prožívat tady a teď.
Představte si, jak ji vidíte, jak ji doopravdy cítíte, Vy ji slyšíte, Vy ji ochutnáváte…, vzájemně se naciťujete, naplno se otevřete situaci a vnímáte, co se děje tady a teď a to s bramborou i s partnerkou.
Kdy jste naposledy cítili tlukot vlastního srdce? Kdy jste si naplno užívali smyslových vjemů?
Máte často pocit, že nemůžete vypnout hlavu? Že Vás myšlenky často zahlcují a nedají Vám spát? Často přemýšlíte o věcech, které se nedají změnit?
Následující cvičení vás zavede zpátky k přirozenosti a naučí Vás vychutnávání si přítomného okamžiku a tedy, jak být labužníkem života.

TRÉNINK MÁ NĚKOLIK KROKŮ, POJĎME NA NĚ J

  1. ZASTAVTE SE A VŠIMNĚTE SI ŽE DÝCHÁTE – CÍTÍTE NĚJAKOU VŮNI?
  2. ZAMĚŘTE SE NA TO, CO PRÁVĚ TEĎ VIDÍTE KOLEM SEBE.
  3. ZAMĚŘTE SE NA ZVUKY, KTERÉ SLYŠÍTE.
  4. DOTKNĚTE SE NĚČEHO (POKUD NIKDO, ANI NIC NENÍ VE VAŠEM OKOLÍ, MŮŽETE SE DOTKNOUT VZDUCHU.
  5. POHNĚTE NĚJAKOU ČÁSTÍ SVÉHO TĚLA A VNÍMEJTE POHYB.
  6. ZAVŘETE OČI A LABUŽNICKY VYCHUTNEJTE OKAMŽIK S VDĚČNOSTÍ – UŽ NIKDY SE NEBUDE OPAKOVAT.

Smysly – 5 brán do našeho vědomí jsou velkým pomocníkem ke spočívání tady a teď – kdy tělo, řeč a mysl jsou ve stejném čase na stejném místě.
Smysly jsou jako kotva do přítomného okamžiku, stačí se s nimi spojit – a jsme tam!
Když se s nimi plně propojíme – odpadají všechny nesmysly, které produkuje naše mysl – naše myšlení.
Často posloucháme náš mozek – „bullshitgenerátor“, který nám do všeho kecá, místo toho, abychom vychutnávali jedinečné chvíle života, tímto způsobem o život pomalu, ale jistě přicházíme – zabíjíme jedinečné chvíle, které dobrovolně trávíme v naší hlavě.

Bullshitgenerátor je spouštěč smrtelných nemocí.

To, že můžeme přemýšlet, analyzovat, srovnávat, myslet logicky jsou skvělé funkce našeho mozku – nicméně tyto funkce často přeceňujeme a používáme je až moc a tak se stává, že okamžiky života, které si můžeme vychutnat, znásilňujeme svoji logikou nebo myšlenkami ve kterých máme obavy nebo očekávání.

Zaměřte se na smysly a zapomeňte nesmysly.

Změna hesla
Prosím zadejte svůj email. Nové heslo obdržíte emailem.