Nejsme sami – najdi si svého učitele mindfulness

1klasterAčkoli mindfulness (všímavost) není v Čechách příliš známa, existuje u nás čím dál tím více lidí, kteří se ji zabývají i učí. Ve světe je již velmi populární a za posledních 30 let se objevilo mnoho vědeckých výzkumů, které její užitečnost dokazují. V dnešním článku bych Vám chtěla nabídnout přehled nejzajímavějších českých stránek, kde se můžete s mindfulness blíže seznámit a také něco málo o mne jako lektorce této metody. Je dobré si vybrat to co nám sedí. Stejně jako je dobré vybrat si svého psychologa, je dobré také vybrat si svého učitele všímavosti. Každý z nás učitelů všímavosti má jiné životní zkušenosti a jiný charakter – je dobré aby nám učitel „sednul“.

O mě

Já osobně se zabývám všímavostí a jejím využitím ve víru intenzivního života. Jednooborové vzdělání v psychologii jsem získala v Polsku, kde se mindfulness rozvíjí řadu let a byla součástí mého studia již před 10ti lety, v té době jsem se také začala prakticky zabývat buddhistickou meditací. Celou moji kariéru psycholožky mindfulness provází, a jsem za to ráda protože na jednu stranu mi pomáhá zachovat vnitřní stabilitu a odstup na profesní úrovni, zároveň ji učím klienty, kteří si ji velmi chválí. Mám dvě malé děti a jsem velmi aktivní, ráda cestuji a poznávám nové lidi. Díky meditaci a neformálním technikám všímavosti mám pocit že jde vše zvládat s klidnou a jasnou myslí a ještě k tomu mít hodně zábavy.

Současně jsem psychoterapeutkou KBT (kognitivně-behaaviorální terapie) ve které je mindfulness součástí tzv. 3 vlny což mě velmi těší z mnoha důvodu. Jedním z nich je to, že KBT je jako jedna z mála terapii plně uznávanou a certifikovanou metodou ve zdravotnictví (u nás i ve světě).

Aktuálně jsem na mateřské dovolené, kromě individuálního poradenství a terapie vedeme s kolegyní mindfulness trénink on-line – ten má tu výhodu, že jej lze sledovat odkudkoli nezávisle na čase a místě. Tréninky na živo plánuji znovu začít pořádat od září 2016.

Více na www.mindfullife.cz
Níže najdete odkazy na zajímavé České stránky o mindfulness a lektory všímavosti.

http://www.mindfulness-institut.cz/
http://centrum-lavka.cz/mindfulness
http://praveted.info/
http://www.gestalt-terapie.eu/vsimavost/
http://mindfulwork.cz/
http://www.mbsr.cz/

Přejeme Vám hezké prohlížení a také aby se brzy informace transformovaly do akce.
Všímavost totiž není o slovech ale o praxi!

Změna hesla
Prosím zadejte svůj email. Nové heslo obdržíte emailem.